pondelok 13. februára 2017

O KLOBÚKU, BATOHU, OPÄTKOCH A ZBYTOČNÝCH MÓDNYCH PRAVIDLÁCH

Mali ste niekedy pocit, že sa neviete nájsť? 



Možno ste sa necítili vo svojom oblečení dobre a neboli ste spokojní so svojim štýlom. Obliekali ste si to, čo ostatní a nič nové ste radšej neskúšali, aby ste nemuseli čeliť zvláštnym pohľadom. Chceli ste oživiť Váš šatník, ale potom ste si spomenuli na všetky tie pravidlá, ktoré limitujú Vašu fantáziu. Opäť ste si v obchode vybrali rovnaké nevýrazné kúsky a s myšlienkou, že nimi nič nepokazíte ste si ich odnášali domov. CHYBA. 


Alexander Mcqueen povedal: ,,Nastáva nová módna éra, v ktorej neexistujú pravidlá. Všetko je o individualite a osobnom štýle každého z nás."

Prečo nie sme dostatočne odvážni a nenosíme to, čo sa nám naozaj páči? Každý chce zapadnúť, byť ako ostatní, hlavne nevytŕčať. Kdesi v sebe máme vryté zbytočné pravidlá o tom, čo sa k sebe nehodí, čo je spolu zakázané nosiť. Nechceme šliapnuť vedľa a tak radšej nič neskúšame. Sivé myšky, uniformita, ženy, ktorým chýba sebavedomie, chlapci a muži, ktorí strácajú svoju mužnosť. Rovnaké tenisky, rovnaké bundy, tričká, účesy. To vidím, keď sa prechádzam ulicami. Originalitu a jedinečnosť vidím len zriedka. 


Preto by som chcela povzbudiť každého z Vás. Zbavme sa zbytočných pravidiel, neupínajme sa na pominuteľné trendy, ale kráčajme si svojim vlastným originálnym chodníkom. Myslím si, že keď sa oblečieme do vecí, v ktorých sa cítime dobre, krásne a výnimočne, aj deň je hneď lepší. Mňa osobne sprevádza úsmev a dobrá nálada vždy keď mám na sebe moje obľúbené kúsky. Cítim sa sebavedomejšie a mám pocit, že dokážem všetko. Preto nepodceňujme oblečenie, netvrďme, že je povrchné zaoberať sa tým, čo máme na sebe. Náš štýl vyjadruje, kto sme a aký sme. Samozrejme, nikoho nesúďme podľa toho ako vyzerá. Aj ja si myslím, že existujú dôležitejšie veci, ako to, čo máme oblečené, ale taktiež si stojím za tým, že náš štýl, oblečenie, v ktorom sa cítime dobre, alebo krásne topánky dokážu veľa. Možno objavíme stratenú sebadôveru, začneme byť so sebou spokojný, nájdeme chuť do života, alebo nový koníček. Možno natrafíme na podobných ľudí ako sme my a vzniknú nové priateľstvá. Možno začneme vnímať svet o čosi inak a problémy sa nám už nebudú zdať také nezdolateľné. Možno si rozšírime obzory a uvidíme, že pravidlá a názory ľudí nie sú až také dôležité. 
Zbúrajme múry zo smiešnych pravidiel a staňme sa takými, akými sme vždy chceli byť-SAMI SEBOU. 



Dnešným outfitom chcem dokázať dve veci:

1.Chcem ukázať, že opätky sa naozaj dajú   
   kombinovať s batohom         
2. Chcem prevalcovať strach a rešpekt, ktorý majú 
    ľudia voči klobúkom    

Tento outfit možno neosloví každého z Vás, ale to vôbec nevadí. Dnes sa Vás nesnažím inšpirovať práve touto konkrétnou kombináciou. Ľudia s vlastným štýlom zdieľajú jednu spoločnú vec - originalitu.  A práve tú Vám chcem ukázať. Máme obrovskú fantáziu a ak ju trošku využijeme aj v tomto smere, prinesie to iba dobré výsledky. Ja sama vnímam módu ako umenie. A úlohou umenia je zaujať, potešiť a možno aj pobaviť. Predstavte si, že každý z nás je umelcom. Môžete tvoriť a tvoriť. Nekonečné možnosti kombinácií. Buďme odvážnejší, možno akýmisi rebelmi či revolucionármi a kašlime na zastarané módne pravidlá. 


Moja kombinácia

Klobúk: Zara
Kabát: New Look
Nohavice: F&F
Svetrík: New Look
Šál: SIX
Topánky: Public Desire
Batoh: New Look - Asos



Majte sa a buďte sami sebou.
NatyLattie

foto: Klaudia Kmecová 


5 komentárov:

  1. Krásne napísaný článok a veľmi pravdivý! a čo sa outfitu týka, tak nemám slov - krása! :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďalší super článok fakt ti závidím (v dobrom samozrejme) tú zanietenosť pre písanie, palec hore :))

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť